50 dkg darált hús (sertés)
2 db tojás
só
bors
3 cikk fokhagyma
3 levél aprított bazsalikom
zsemlemorzsa
(nagyobb képért katt)
Egy jó kis fasírt, kicsit olaszos beütéssel, a frissen szedett bazsalikommal kombinálva. Készítettem hozzá egy ketchupos mártogatóst amivel még olaszosabb lett, és persze jobban csúszott... :)
A fasírthoz a darált húst egy tálba helyezzük, ráütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát, és kevés, kb. 2 evőkanál zsemlemorzsát adunk hozzá. Ezt jól összekeverjük, ha nagyon lágy, még mehet hozzá zsemlemorzsa. Egy tányérba kevés zsemlemorzsát teszünk, és elkezdjük egy teáskanál segítségével aranyos kis falatnyi gombócokat formálunk a masszából. A gombócokat megforgatjuk a morzsában.
Forró olajban mindkét oldalról közepesen barnára sütjük. A serpenyőbe annyi olajat öntsünk, hogy a fasírtok fele olajban legyen.
A mártogatóshoz a 1:3 arányban (1 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál ketchup) összekeverünk, és 3 levél friss bazsalikomot aprítunk hozzá.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése