Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. május 18., hétfő

Klasszikus palacsinta

Hozzávalók:

20 dkg liszt
2 tojás
3 dl tej
1 dl víz
0,5 dl olaj
pici só
1 evőkanál cukor
fél mokkáskanálnyi szódabikarbóna
baracklekvár
olaj a sütéshez



(nagyobb képért katt)


Mindenkinek aki szereti. Van aki nem? :) Állandó kedvencünk, bár sok verziót hallottam már róla. Ez most itt egy alaprecept, a klasszikus palacsinta, ahogy én készítem. Nekem ez a verzió vált be leginkább, a szódabikarbóna miatt.

A lisztet egy tálba mérjük, ráütjük a tojásokat, kevés tejet és elkezdjük sűrű de egynemű tésztává keverni. Fontos, hogy még így, amikor nagyon sűrű a tészta, ekkor kell simává keverni, mert ha rögtön az összes folyadékot beleöntjük, lehetetlen lesz simává keverni. Közben jöhet a pici só és cukor, valamint a szódabikarbóna és fokozatosan, lassan és felváltva a tej és a víz. Ha megfelelő sűrűségűnek látjuk, akkor nem kell több tej/víz, de ha nagyon sűrű, akkor még kevés jöhet bármelyikből. Végén hozzákeverjük az olajat is és sütésre fel. 
Jó sűrű, házi baracklekvárral az igazi.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése