20 dkg mirelit bab
2 db kisebb sárgarépa
só
bors
tárkony
olaj és vaj
tejföl
(nagyobb képért katt)
Bableves bárhol bármikor bármilyen kivitelben. Ez az én családom mottója. :) Itt épp tárkonnyal készült, nagyon hamar, és nagyon finom.
1 evőkanál vajat megolvasztok egy lábasban, és rádobom a pucolt, felkarikázott sárgarépát. Picit kevergetve jól átforgatom a vajban, hozzáöntök még 2 evőkanál olajat, további 1 percig még párolom így, közben megszórom sóval, borssal, tárkonnyal. Kevés vízzel (kb. 2dl) felengedem, majd hozzáadom a babot. Fedő alatt, folytonos ellenőrzés mellett kb. 5-6 percig ezeket is párolom. Ha már majdnem megpuhultak a zöldségek, felengedem annyi vízzel, amennyi levest szeretnék, és addig főzöm, míg minden teljesen meg nem fő.
Tejföllel tálalom.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése