Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. május 5., kedd

Tárkonyos bableves

Hozzávalók:

20 dkg mirelit bab
2 db kisebb sárgarépa

bors
tárkony
olaj és vaj
tejföl



(nagyobb képért katt)


Bableves bárhol bármikor bármilyen kivitelben. Ez az én családom mottója. :) Itt épp tárkonnyal készült, nagyon hamar, és nagyon finom.

1 evőkanál vajat megolvasztok egy lábasban, és rádobom a pucolt, felkarikázott sárgarépát. Picit kevergetve jól átforgatom a vajban, hozzáöntök még 2 evőkanál olajat, további 1 percig még párolom így, közben megszórom sóval, borssal, tárkonnyal. Kevés vízzel (kb. 2dl) felengedem, majd hozzáadom a babot. Fedő alatt, folytonos ellenőrzés mellett kb. 5-6 percig ezeket is párolom. Ha már majdnem megpuhultak a zöldségek, felengedem annyi vízzel, amennyi levest szeretnék, és addig főzöm, míg minden teljesen meg nem fő. 
Tejföllel tálalom.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése