Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. május 4., hétfő

Hideg eperleves

Hozzávalók:

20 dkg eper
1 liter tej
1 db puncs pudingpor
5 evőkanál cukor
1 szál menta

(nagyobb képért katt)

Mekkora finomság! Biztos sokan készítik ilyenkor eperszezonban, nálunk is óriási kedvenc. Most egy olyan verziót készítettem, ami puncs pudinggal készül, így még harmonikusabb, izgalmasabb ízt kap. A menta levél pedig feltette a koronát...

Az epret megmostam, zöld leveleket eltávolítottam, és egy közepes lábasba közepes nagyságú kockákra vágtam. Kb. 3 dl vízzel, a cukorral felteszem főni, addig pedig kevés tejjel a pudingport csomómentesre keverem, majd ha már teljesen sima, hozzáadunk még kb. 2 dl tejet. Ha a víz felfőtt, várunk még kb. 2 percet, ekkor takarékra kapcsoljuk a tűzhelyet, majd folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a pudingos tejet, jól elkeverjük és jöhet a maradék tej is. Kb. még 3 perc után a tűzhelyet lekapcsoljuk, és rádobunk 2-3 levél mentát.

Hidegen az igazi!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése