1 adag fagyasztott spenót
25 dkg újkrumpli
2 gerezd fokhagyma
só
bors
vaj
3 dl tej
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
(nagyobb képért katt)
Még hogy spenótból levest?? Miért is ne? Jó is, finom is, és ez a zöld szín!!! Tökéletes, legalábbis nekem. :)
A fagyasztott spenótot kevés olajon, alacsony hőfokon, folyamatos ellenőrzés mellett lassan felolvasztottam, majd sóztam, borsoztam, rádobtam a fokhagymát és pár percig kevergetve főztem. Ezután felöntöttem a tejjel, és közben elkészítettem a tejföl és liszt keverékét. Ezt lassan hozzáadtam a spenóthoz, és 1 percig még főztem. A krumplit egy kisebb serpenyőben sóval, borssal, lenmaggal olajon megsütöttem, ez lett a levesbetét. Nagyon passzolt hozzá.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése