Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. május 28., csütörtök

Töltött csirkecomb petrezselymes újkrumplival

Hozzávalók:

6 db egész csirkecomb
6 db tojás
15 dkg trappista sajt

bors
1 db paprika
2 db vöröshagyma
1 kg újkrumpli
1 csokor petrezselyem zöldje
1 dl olaj



(nagyobb képért katt)


4 db tojást 1 evőkanál sóval 8 perc alatt keményre főzünk. Közben a csirkecombot megmossuk, és egy késsel a bőr alatt felszabadítjuk, hogy legyen hely a tölteléknek. Ha a tojás megfőtt, megpucoljuk és tojásaprítóval, vagy késsel apróra daraboljuk. Hozzáadjuk a 2 nyers tojást, hozzáreszeljük a sajt felét és sózzuk, borsozzuk.
Ha kész a töltelék, egy kanál segítségével a husikat egyesével megtöltjük, majd azokat egy tepsibe szépen egymás mellé sorakoztatjuk. Végül rádobjuk a paprikát, és a vöröshagymát negyedekre vágva. Alá öntjük az olajat, és még 1 dl vizet. Alufóliával letakarva, 200 fokon 80 percig sütöttem, majd ha megszurkálva jó puha a hús, akkor levesszük róla az alufóliát, és további 10-20 perc alatt pirosra sütjük. Eközben megfőzzük sós vízben, petrezselyemmel a krumplit. 
Hagymasalátával tálaltam, nagyon illett hozzá.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése