Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. május 20., szerda

Pudingos, epres tejberizs

Hozzávalók:

1 liter tej
10 dkg eper
15 dkg rizs
1 vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor



(Nagyobb képért katt)


Eperrel minden finom és finomabb! Egyik este épp a tejberizs készült, hát összejöttek az eperrel, unaloműzés céljából. A vanília pudingtól pedig még inkább lágyabb, krémesebb lett, megéri hozzáadni, mert sokkal jobb.
1 liter tejből tejberizst főztem a szokott módon: A lábasba kb. 1 dl vizet felforraltam. (Anyukám szerint így kevésbé ég oda a rizs) Ha a víz felfőtt, hozzáadom a 8 dl tejet. Ha ez is felfőtt, takarékra veszem a gázt, és hozzáadom a kb. 15 dkg rizst. Gyakori kevergetés közben kb. 25 perc alatt puhára főzöm. Közben egy másik kis lábasban 2 dl tejjel pudingot főzök. Amikor a rizs kész, hozzáadom a pudingot, az epret felkockázva és összefőzöm őket. 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése