Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. május 7., csütörtök

Lilahagymás újkrumpli sült virslivel

Hozzávalók:

60 dkg újkrumpli
2 fej lilahagyma
4 pár virsli (személyenként 2pár)

bors
vaj
olaj



(nagyobb képért katt)


Indul a krumpliszezon is, május tényleg imádnivaló hónap, lassan minden zöldség és gyümölcs megújul, nem beszélve a kertben növekvő friss dolgoknak. 
Szereztem én is egy kevés újkrumplit, horror ára van még jelenleg, szóval nem vittem túlzásba. Éppen csak alaposan megmostam, illetve éles kiskéssel megkapargattam a héját. Egy serpenyőbe kevés vajat olvasztottam, meglocsoltam olajjal, és beledobtam a kisebb nagyobb darabokra vágott újkrumplikat. Megszórtam sóval, borssal és jól átforgattam benne, 10 percig lassú tűzön jól összepirítottam őket. Amikor úgy látjuk, hogy kb. megsült a krumpli, akkor egy tányérra szedjük őket, és ebben az olajos vajban megsütjük a virsliket a kb. 6 részre vágott lilahagymával. Nekem itt roppanós virslim volt, de ha sima van itthon, azt be szoktam vagdosni, úgy még tutibb. 
Pár szál újhagyma, paradicsom, uborka nagyon jól kiegészítik.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése