1 zacskó tortellini
1 doboz konzerv kukorica
1 kis tejföl
10 dkg füstölt sajt
3 evőkanál majonéz
1 evőkanál olívaolaj
(nagyobb képért katt)
Ezt az olasz eredetű tésztát a gyors vacsorák kedvelőinek találták ki, ahogy a többi tésztafélét is. Az unalom elkerülése végett pedig készíthetünk jobbnál jobb feltéteket, önteteket hozzá.
Ebben az esetben itt, én kombináltam a kukoricasalit a tortellinivel.
A tortellinihez feltesszük a vizet főni, addig elkészítjük a kukoricasalit. A tejfölt elkeverjük az olajjal, picit sózzuk, hozzáadjuk a majonézt és a sajt felét belereszeljük, és ehhez hozzákeverjük a kukoricát. Közben forrástól számított néhány perc alatt megfőzzük a tortellinit, hideg vízben leöblítjük, kevés olívát öntünk rá és összekeverjük, hogy ne legyen ragacsos. Tálaláskor a tortellini tetejére halmozzuk a kukoricasalit, tetejére reszelt sajt kerül.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése