Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. május 11., hétfő

Keleti mustáros csirke

Hozzávalók:

30 dkg csirkemell
mirelit zöldség keverék
4 evőkanál mustár
olívaolaj
vaj
bors

kakukkfű
kurkuma



(nagyobb képért katt)


Egy kis mustáros friss, keleti egyveleg, és persze gyorsan elkészül. Ha jól gondolom, még ma is létezik a boltok polcain valami mézes-mustáros jellegű keleti szószcsoda, üvegben. Természetesen azt is ér használni, én jobban szeretem ezeket otthon saját kezűleg előállítani, kb. 1 perces történet. 

A csirkemellet megmostam, apró kockákra vágtam, egy evőkanálnyi olajon egy wokban, serpenyőben jól megpirítottam, közben sóztam, borsoztam, rászórtam némi kakukkfüvet, és a kurkuma nagyon jól passzol hozzá. A kurkuma egy nagyon érdekes keleti fűszer, ettől gyönyörű sárga husit és szószt kapunk, bármelyik boltban kapható, és nem kell sok belőle. Amikor a hús már majdnem puha, akkor rádobom a mirelit zöldségeket, és 1-2 evőkanál olívaolajat. Fedő alatt kb. 5-6 perc alatt jól összepároljuk, majd rákanalazzuk a mustárt és még hozzáadunk kevés olajat. Pár perc, kb. 2-3 míg jól összeérnek a husival, és kész is.
Közben elkészítjük a rizs köretet. Egy lábasban 1 evőkanál olajon megpirítunk 2 csésze rizst, amikor kifehéredik, felengedjük kétszer ennyi vízzel, sózzuk és fedő alatt kb. 10-15 perc alatt megpároljuk. Néha megkavarjuk, ha úgy látjuk, hogy kevés a víz, akkor öntsünk még rá, nehogy megégjen!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése