15 dkg zöldborsó
fél szál póréhagyma
1 kisebb karalábé
2 db sárgarépa
1 szál petrezselyem, gyökér és levél is
olaj
só
bors
(nagyobb képért katt)
A póréhagymát megmosom és felkarikázom. A vége felől kezdem, a fehér karikákat kevés olajon sütni kezdem. Pár perc után rádobom a megmosott, felkarikázott sárgarépát, petrezselyem gyökeret és a karalábét. Kevés vizet, kb. 1 dl-t öntök rá, nehogy megégjenek, és fedő alatt pár percig párolom. Majd sózom, borsozom. Ha picit már puhábbak a zöldségek, jöhet rá a mirelit zöldborsó és egy pohár víz, hogy legyen ideje neki is megfőni. (Ha esetleg üveges borsónk van, akkor még ne itt tegyük a zöldségekhez mert szét fő, hanem akkor csak a végén.)
Ha minden megfőtt, felengedjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk és még egyszer felfőzzük az egészet. Végül kóstoljuk, sózzuk ha szükséges.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése