Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. április 11., szombat

Medvehagymás fasírt

Hozzávalók:

500 dkg sertés darált hús
1 tojás
5-6 szál medvehagyma

bors
2 kiskanál ételízesítő
2-3 evőkanál zsemlemorzsa


(nagyobb képért katt)

Még mindig medvehagyma. Ezúttal a fasírtot ízesítettem vele, fokhagyma helyett használtam. Nekem nagyon ízlik, kellemes hagymás lett vele a fasírt, nincs annyira markáns íze mint a fokhagymának. A húsra ráütjük a tojást, a megmosott és apróra vágott medvehagymát, és ízesítjük a sóval, borssal, ételízesítővel. Megszórjuk zsemlemorzsával, kanalanként és ha úgy látjuk, hogy nem szükséges, akkor nem kell sokat hozzáadni. Majd egy teáskanál segítségével kisebb golyókat formálunk belőle, és zsemlemorzsába forgatjuk. Közben egy mély serpenyőben olajat forrósítunk, kb. annyi olajnak kell lennie, hogy ha beletesszük a fasírtot, akkor kb. a fasírt félig legyen az olajban. Közepesnél picivel erősebb lángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése