20 dkg vegyes zöldség: répa, brokkoli, zeller, karalábé
fél szál póréhagyma
5 dkg vaj
só
bors
1 teáskanál tárkony
tejföl a tálaláshoz
(nagyobb képért katt)
Ez a tárkonyos leves a póréval kombinálva, nagyon klassz! A tárkony és a hagyma is az édesebb vonalat képviselik, ezért a fűszerezésnél figyelni kell, a sóval és a borssal harmóniára kell törekedni.
A vajat odatesszük olvadni, majd ha már folyik, rádobjuk a zöldségkeveréket, és a póréhagyma fehér részét karikázva, hogy párolódjanak. És én már itt megszórtam kevés tárkonnyal, hogy érjenek, majd sózni, borsozni is kell. Fedő alatt, kis vízzel hadd párolódjanak. Kb. 10 perc után engedjünk rá még annyi vizet amennyi levest szeretnénk végül. Ezzel a bő vízzel is főzzük, egészen addig míg minden zöldség meg nem puhul benne. Közben a póréhagyma zöld részét is felkarikázzuk és ha kész a leves, és elzártuk a gázt, rádobjuk a hagyma zöldet és visszafedjük a levesünket. Kellemes, édeskés tárkonyos levest kapunk, aminek kitűnő kiegészítője a tejföl, ajánlom hozzá!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése