Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. április 1., szerda

Lilahagymás csirkenyárs salátával

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
1 fej lila hagyma

bors
nyárs pálcika



(nagyobb képért katt)

A csirkemellet megmossuk, és vékony csíkokra szeleteljük. Mindkét oldalát besózzuk. A hagymát nem kell túl vékonyra, kb. fél centis vastagságúra szeleteljük. A csirkecsíkokra ráhelyezzük a hagymát, és szépen körbecsavarjuk a hússal, majd alaposan felszurkáljuk a nyársra szépen sorba. Míg a hús el nem fogy. A fél kg hús kb. 2 felnőtt részére elég. Egy közepes tepsibe helyezzük a nyársakat, megszórjuk fekete borssal, 5 dkg vajat kockázunk a tetejükre, és fél pohár vizet öntünk alá. Alufóliával letakarjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, majd a fóliát levéve légkeverésre kapcsolva magasabb hőfokon picit, kb. 1-2 percig pirítjuk. Hawaii salátát készítettem hozzá.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése