Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. április 27., hétfő

Sült camembert sajt diós-meggyes szósszal

4 db camembert sajt (fejenként 1 db)
10 dkg egész dió
10 dkg meggybefőtt
1 dl fehérbor
1 dl meggylikőr
2 evőkanál cukor
kakukkfű

bors


(nagyobb képért katt)


Egy könnyű, de laktató, különleges vacsora! Ínyenceknek kimondottan ajánlom! 
A sajtokat kivesszük a csomagolásból, és egy akkora alufóliára helyezzük, amiből majd batyut tudunk készíteni. Egy hegyes késsel lukakat csinálunk a sajtra és benyomkodjuk a kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk fehérborral, majd az alufóliát felül összefogva batyut formálunk, és egy tűzálló tányérra helyezzük. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Addig egy lábasban megolvasztjuk a cukrot, rádobjuk a darabolt diót, amit csak úgy egy éles késsel nagyobbakra aprítottunk. Összeforgatjuk, majd jöhet a magozott meggybefőtt és meglocsoljuk a meggylikőrrel. Felfőzzük, és ha kezd sűrűsödni picit kész is.

Jégsalátával tálaljuk, de kiváló hozzá a klasszikus krumplipüré is.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése