10 dkg egész dió
10 dkg meggybefőtt
1 dl fehérbor
1 dl meggylikőr
2 evőkanál cukor
kakukkfű
só
bors
(nagyobb képért katt)
Egy könnyű, de laktató, különleges vacsora! Ínyenceknek kimondottan ajánlom!
A sajtokat kivesszük a csomagolásból, és egy akkora alufóliára helyezzük, amiből majd batyut tudunk készíteni. Egy hegyes késsel lukakat csinálunk a sajtra és benyomkodjuk a kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk fehérborral, majd az alufóliát felül összefogva batyut formálunk, és egy tűzálló tányérra helyezzük. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Addig egy lábasban megolvasztjuk a cukrot, rádobjuk a darabolt diót, amit csak úgy egy éles késsel nagyobbakra aprítottunk. Összeforgatjuk, majd jöhet a magozott meggybefőtt és meglocsoljuk a meggylikőrrel. Felfőzzük, és ha kezd sűrűsödni picit kész is.
Jégsalátával tálaljuk, de kiváló hozzá a klasszikus krumplipüré is.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése