1 kisebb csirkemell
só
bors
kurkuma
olaj
vaj
2 db pita
1 paradicsom
1 fej vöröshagyma
negyed fej lilakáposzta
1/2 kígyóuborka
1 kis pohár tejföl
3 evőkanál majonéz
1 evőkanál olívaolaj
(nagyobb képért katt)
A gyros. Az nagyon tuti dolog, jó cucc. :) És szerintem egy igazán egészséges kaja, mivel ennyi zöldséget ilyen formában a magyar ember ritkán fogyaszt el önként. Az a kevés pita, annyi szénhidrát meg kell. :) Mivel irodánk egy igazi török gyrosos mellett található, így heti kétszer minimum ez az ebéd. De most otthon készítettem, vacsorára ezt. A csirkemell olvasztást beszámítva kb. 20 perc alatt vacsi lett. Korábban sikerült beszereznem pitákat, így az is volt otthon.
A csirkemellet forró vízben kiolvasztottam, addig a zöldségeket szépen sorban mostam és apróra daraboltam. A tejfölből, majonézből és olajból pedig nagyon finom öntetet sikerült készíteni.
A csirkét apróra kockáztam és egy serpenyőben a forró olajra dobtam. Tettem hozzá kb. 5 dkg vajat is, hogy még zsiradékosabb legyen. Rászórtam a fűszereket és kb. 10 perc alatt jól megsütöttem őket. A kurkuma nagyon izgalmas fűszer, kellemes ízt ad és szép sárga színt az ételeknek. Ezekkel szépen összesütöttem ropogósra a husit. Ha már majdnem kész a hús, a pitákat betesszük sütőrácsra, 180 fokon kb. 3 perc alatt átmelegítjük, majd levágunk belőle egy csíkot, és a közepébe felváltva: zöldség - husi - szósz egymás után tele pakoljuk. A maradék zöldséget mellétálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése