6 szelet sertés comb, vagy tarja
6 tojás
só
bors
majoranna
olaj
pici liszt (elhagyható)
köret: kukoricás rizs
1 doboz konzerv kukorica
15 dkg rizs
olaj
só
(nagyobb képért katt)
Egyik délután a rádióban hallottam egy gasztro ötletekről szóló pár perces műsort, ahol ez a számomra eddig ismeretlen ötlet szerepelt. Duna módra a sertés, meg hogy rántottával töltve. Hm, ez nem lehet rossz. Hát saját szám íze szerint én így készítettem el.
A sertés húst felszeleteltem, nem vékonyra, mivel még zsebet kell vágnunk rá. Besózzuk, borsozzuk, beszórjuk majorannával, majd egy éles késsel mindegyikre zsebet vágunk. Kevés olajjal meglocsoljuk és félre tesszük, hadd pihenjen.
Közben a 6 tojásból lágy rántottát sütünk sóval, borssal. Ha kész, vesszük a hússzeleteket, és sorban megtöltjük a rántottával. Kevés liszttel mindkét oldalát megszórtam, picit puhítja. Egy magas falú serpenyőben, vagy lábasban olajat melegítünk, majd sorban elhelyezzük a húsokat. Közepes lángon mindkét oldalát alaposan átsütjük. Többször forgattam, így nekem mindkét oldala kétszer sorra került, hogy biztosan átsüljenek.
A körethez a rizst kevés olajon megpirítjuk, majd ha kifehéredik, felöntjük annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje a rizst. Sózzuk, és fedő alatt közepes lángon kb. 15 perc alatt megpároljuk. Ha kész, hozzákeverjük a kukoricát.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése