Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. április 23., csütörtök

Mediterrán tepsis csirke

Hozzávalók:

1 kg csirkecomb
1 pohár ketchup

bors
kakukkfű
bazsalikom
majoranna
3 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
10 dkg olívabogyó
1 kg burgonya

(nagyobb képért katt)

Egy kis hangolódás a nyárra, a mediterrán ízekre, bár ezek évszaktól függetlenül bármikor finomak. A tepsis csirkének ezek a jó déli fűszerek nagyon jót tesznek, az olíva pedig a ráadás, nagyon finom, és egybe sül a krumplival, 1 óra alatt készül el.
A csirkecombot megmossuk, egy tálba megsózzuk és megszórjuk majorannával, majd betesszük a hűbőbe. 
Egy lábasba öntjük a ketchupot, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal, beleaprítjuk a hagymákat, és hozzáadjuk a 3 evőkanál olajat. Jól összefőzzük, a mediterrán szószt, ha kész, akkor lekapcsoljuk a gázt. A hűtőből kivesszük a combokat, egy tepsibe sorba pakoljuk őket, ráöntjük a szószt és rászórjuk az olívaolajat.
1 dl vízzel, és még egy kevés olajjal meglocsoljuk, alufóliával letakarva 180 fokos előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt sütjük készre. Végül magasabb fokozaton pirítjuk alufólia nélkül.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése