25 dkg reszelt répa
15 dkg cukor
2 evőkanál méz
1 tojás
1 dl olaj
csipet só
pici fahéj
10 dkg darált dió
10 dkg barack befőtt aprítva
kiskanál szódabikarbóna
tetejére baracklekvárt tettem
(nagyobb képért katt)
Ha Húsvét, akkor répatorta! Dióval, fahéjjal, mézzel, egy kis lekvárral, nagyon finom és gyorsan el is fogy! És pofon egyszerű!
A hozzávalókat jól összekeverjük. Először a sárgarépát a cukorral, mézzel, tojással és olajjal jól kikavarjuk, hozzáadjuk a barackot, sót, fahéjat, diót, és szódabikarbónát, végül lassan a lisztet is hozzákeverjük. Ezután egy közepes méretű , jól kivajazott, kilisztezett tortaformába tesszük. 160 fokon, lassan, de odafigyelve kb. 30 perc alatt sütjük készre. Tűpróbával ellenőrizzük.
Jó étvágyat!
A hozzávalókat jól összekeverjük. Először a sárgarépát a cukorral, mézzel, tojással és olajjal jól kikavarjuk, hozzáadjuk a barackot, sót, fahéjat, diót, és szódabikarbónát, végül lassan a lisztet is hozzákeverjük. Ezután egy közepes méretű , jól kivajazott, kilisztezett tortaformába tesszük. 160 fokon, lassan, de odafigyelve kb. 30 perc alatt sütjük készre. Tűpróbával ellenőrizzük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése