Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. április 2., csütörtök

Répatorta

Hozzávalók:

25 dkg reszelt répa
15 dkg cukor
2 evőkanál méz
1 tojás
1 dl olaj
csipet só
pici fahéj
10 dkg darált dió
10 dkg barack befőtt aprítva
kiskanál szódabikarbóna

tetejére baracklekvárt tettem

(nagyobb képért katt)

Ha Húsvét, akkor répatorta! Dióval, fahéjjal, mézzel, egy kis lekvárral, nagyon finom és gyorsan el is fogy! És pofon egyszerű! 

A hozzávalókat jól összekeverjük. Először a sárgarépát a cukorral, mézzel, tojással és olajjal jól kikavarjuk, hozzáadjuk a barackot, sót, fahéjat, diót, és szódabikarbónát, végül lassan a lisztet is hozzákeverjük. Ezután egy közepes méretű , jól kivajazott, kilisztezett tortaformába tesszük. 160 fokon, lassan, de odafigyelve kb. 30 perc alatt sütjük készre. Tűpróbával ellenőrizzük. 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése