Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. április 3., péntek

Húsvéti rakott krumpli

Hozzávalók:

1 kg burgonya
8 tojás
4 db virsli
15 dkg füstölt tarja, szeletelve
1 db tömlős sajt
1 pohár tejföl



(nagyobb képért katt)

Egy jó ötlet Húsvét előtt-közben-után, ha egyébként is sok a főtt tojás és a füstölt hús, sonka, tarja, de ha felvágott van, az is megteszi. 
Szokott módon, a megmosott burgonyákat héjában megfőzzük, a tojásokat szintén. Ha ezek megfőttek, megpucoljuk őket és mint máskor, elkezdjük a jénait, vagy tepsinket egy sor krumpli, egy sor tojás, amire helyenként pöttyökben teszünk sajtkrémet. Majd erre a virslikarikák, majd ezt követően beborítjuk a szeletelt füstölt sonkával, tarjával. Ezután jöhet a következő sor, kb. még 2 szer, illetve míg el nem fogynak a hozzávalók.

Tetejét tejföllel kenjük és póréhagymával, vagy más hagymával szórjuk. 200 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése