Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. április 13., hétfő

Barackos-fetás csirkemell

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
5 dkg fetasajt
fél üveg barack befőtt
só bors


(nagyobb  képért katt)

A csirkemellet megmossuk és egész vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk és borsozzuk, picit félretesszük. Közben felkockázzuk a fetasajtot és kikészítjük a barackot. Ha megvan minden, veszünk egy tepsit, és 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A csirkemellekre pakolunk egy adag sajtot és 2-3 szelet barackot. Amennyire lehet, ráhajtogatjuk a hússzeletet, nem kell göngyölni, elég ha csak szorosan ráhajtjuk, olyan lesz mint egy táska. Ha kész, mehet a tepsibe, illetve így készítjük sorban mindegyiket. Szorosan rakjuk egymáshoz őket így nem nyílnak szét. Tetejére sajtot reszeltem, meglocsoltam kevés olajjal, öntöttem alá kb. fél dl vizet és alufóliával letakartam. Kb. 30 percig sütöttem, majd ekkor levettem az alufóliát, hogy a tetején a sajt is megpiruljon. Salátával, rizzsel vagy burgonyapürével is tálalhatjuk.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése