6 db közepes burgonya
6 db tojás
2 szál újhagyma
5 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
1 kis pohár tejföl
pici só
(nagyobb képért katt)
Ez nem is olyan unalmas mint ahogyan hangzik! Itt egy olyan salátáról van szó, ami tényleg laktat! Megmondom őszintén eddig nem volt a kedvencem a krumplisali, de egyik kedves barátnőmnél nemrég találkoztam ezzel a verzióval, és rájöttem, hogy mekkora jó. Hát elkészítettem, kb. hasonlóan.
A krumplit meghámozom, hosszúkásra vágom, és sós vízben megfőzöm. A tojást sós vízben keményre főzöm. Közben a tejfölt a mustárral, majonézzel és a sóval simára kavarom. Ha a tojás megfőtt, hideg vízben hűtjük, majd pucoljuk és a sárgáját egy villával beledolgozzuk a majonézes krémbe, jó simára, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt tojásfehérjét is. A megfőtt krumplit szintén hagyjuk kicsit hűlni, majd apróra daraboljuk, és ezt is hozzáadjuk a salátánkhoz. Végül hozzáadjuk a felkarikázott hagymát is, összekeverjük, és kész is. Nagyon finom!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése