Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. április 17., péntek

Kakaós csiga

Hozzávalók:

35 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 evőkanál cukor
1 tojás
1 dl tej
fél pohár tejföl
pici só

4 evőkanál kakaó
2 evőkanál porcukor


(nagyobb képért katt)

Nagyon egyszerű tészta, gyorsan, dagasztás nélkül készül. A lisztet egy tálba tesszük, közepébe mélyedést alakítunk, ide belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük fél dl langyos tejjel, megszórjuk kevés cukorral. Pár perc alatt felfut az élesztő, majd ezután rátesszük a tojást, a sót, a tejfölt, és a maradék tejjel lágy, könnyű tésztát gyúrunk.
Lisztezett táblára tesszük, ott is még átgyúrjuk, két bucit formálunk belőle, majd az elsőt kinyújtjuk kb. fél centi vastagra, négyzet alakúra. 
Ha megvan, megszórjuk cukrozott kakaóval, és hosszanti irányban szorosan feltekerjük. Két ujjnyi vastagságúra karikázzuk, és mehetnek a tepsibe, nem túl közel egymáshoz.
Végül a felvert tojással megkenjük őket, és előmelegített, 18o fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése