1 szál póréhagyma
2 dl főzőtejszín
5 dkg vaj
só
bors
1 bagett
rozmaring
bazsalikom
kakukkfű
só
5 dkg vaj
(nagyobb képért katt)
Valami hihetetlen finom leves, és ez a sült bagett hozzá a zöld fűszerekkel, zseniális párosítás! Sokszor készítettem már hagyma levest, ezt a verziót egy újságban találtam, kicsit sajátommá alakítottam, és nagyszerű. Igen, én hagyma imádó vagyok. :)
A póré hagymát megmossuk, felkarikázzuk és a vajon szépen megpuhítjuk, kb. 5 perc alatt. Ha kezd égni, kevés, kb. fél dl vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, tovább pároljuk. Ha megfelelőnek látjuk a hagyma állagát, akkor felöntjük 2 dl vízzel és hozzáadjuk a tejszínt. Összefőzzük őket, és kóstoljuk, ízesítjük.
A póré hagymát megmossuk, felkarikázzuk és a vajon szépen megpuhítjuk, kb. 5 perc alatt. Ha kezd égni, kevés, kb. fél dl vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, tovább pároljuk. Ha megfelelőnek látjuk a hagyma állagát, akkor felöntjük 2 dl vízzel és hozzáadjuk a tejszínt. Összefőzzük őket, és kóstoljuk, ízesítjük.
Közben a bagettet felkarikázzuk, egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a fűszereket és a bagett karikák mindkét oldalát megpirítjuk. Azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése