4 db pulykanyak
3 db sárgarépa
2 db petrezselyem gyökér és levél
1 db karalábé
1 db vöröshagyma
2-3 cikk fokhagyma
só
bors
ételízesítő
15 dkg masnitészta
(nagyobb képért katt)
Ha hétvégén kell egy jó leves, zöldségekkel, akkor ez egy nagyszerű megoldás. A pulykanyak helyett természetesen tökéletes csirkenyakkal is.
A nyakakat jól megmossuk és kevés időre hideg vízbe tesszük ázni. Majd veszünk egy fazekat és felengedjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk, majd beletesszük a nyakakat és feltesszük főni lassú tűzön, takarékon. Közben megmossuk, hámozzuk a zöldségeket és kívánt nagyságúra szeljük őket, hideg vízben pihenhetnek míg sorra nem kerülnek. Fazéktól és vízmennyiségtől függően, kb. fél óra-óra alatt felfő a víz, akkor egy szűrővel leszedjük a húshabot. Ilyenkor, vagyis a felforrás és hableszedés után szoktam mindenféle húslevesre a zöldséget rátenni. És ekkor kerülnek rá a fűszerek is, valamint a petrezselyem zöldje is.
Innentől számítva még kb. 50 percig hadd főjenek, illetve míg a hús is és a zöldségek is jól meg nem főnek. Közben kóstoljuk, ha kell sózzuk.
Ha már úgy látjuk, hogy majdnem kész, akkor szintén levesszűrővel annyi levet veszünk ki, egy kislábasba, hogy a tésztánkat meg tudjuk benne főzni. Lassú tűzön forrástól számított kb. 10 perc alatt az is kész lesz.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése