Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. március 27., péntek

Medvehagymás csirketekercs tavasz salátával

Hozzávalók:

Fél csokor medvehagyma
Fél kg csirkemell
só 
bors
10 dkg vaj
fél citrom leve és héja
4 evőkanál liszt
1 tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Jégsaláta
Pár szál medvehagyma
Sajt


(nagyobb képért katt)


Egy kis tavaszi ízű, medvehagymás gyors vacsi, és mellesleg nagyon egészséges! Annyira jó, hogy én még a salátát is medvehagymából készítettem hozzá. Nagyon jó!
A csirkemellet megmosom, és jó vékony szeletekre vágom, amennyire csak lehet. Sózom és borsozom a szeleteket. A vajat megolvasztom, épp csak annyira, hogy villával törhető legyen, majd felaprítom a medvehagymát, nagyon picire és kikeverem a vajjal. Sózom, borsozom és egy pici citromlevet teszek hozzá. Végül hozzá reszelem a citrom héját is. Jól kikeverem a vajjal, lehet kóstolni is, hogy tökéletes legyen, majd picit hűtőbe tesszük. Ez lesz a töltelék a csirkébe.
Veszem a csirkeszeleteket és a hűtőből kivett medvehagymás vajból jó adagot helyezek rájuk. Feltekerem, de úgy, hogy ne kerüljön egymásra két csirkeszelet, tehát csak a csirkét a töltelékre hajtom. Egy serpenyőbe felforrósítjuk az olajat, és a medvehagymás csirkebatyut beletesszük, hamar kb. félig megsülni. Bár némi töltelék ki fog sülni, ne aggódjunk, marad is benne. Kb. 1-2 percig sütjük, én meg is fordítottam, hogy mindkét oldala kifehéredjen. Közben a lisztet a tojással, zsemlemorzsával jól elkeverjük, ha nagyon sűrű pici vizet öntünk hozzá. A félig megsült csirke batyukat kivesszük az olajból és belemártjuk a lisztes masszába, hogy mindenhol belepje. Ezután mehetnek vissza a forró olajba. Közepes lángon további 2-3 percig süjük. Ez a mennyiség 2 felnőtt részére elegendő! 

A salátához felaprítottam a jégsalátát, medvehagymát és bármilyen sajtot kockázok hozzá. Erre tálalom a megsült, illatos csirkebatyukat.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése