15 dkg bármilyen tészta
4 db virsli
fél doboz kukorica
1 db tömlős natúr sajt
1,5 dl tej
olívaolaj
2 dkg vaj
5 dkg reszelt sajt
só
bors
(nagyobb képért katt)
Jöjjön egy nagyon egyszerű, de mégsem a megszokott tejszínes virslis tészta. A tésztát forró vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük, eközben egy wokban/serpenyőben a virslit megpirítjuk pár perc alatt egy kis vajjal, majd rányomjuk a tömlős sajtot meglocsoljuk olívával és fokozatosan hozzáadagoljuk a tejet, közben folyamatosan kevergetjük. Közepes lángon pár perc alatt szép simává, krémessé főzzük, sózzuk és borsozzuk. Ha kész, hozzáadjuk a kukoricát. Eközben a tészta is elkészül, leszűrjük hideg vízzel leöblítjük. Veszünk egy közepes jénai tálat és egy réteg tészta, egy réteg tejszínes virsli, és így tovább, kb. 3-szor ismétlünk, tetején tészta legyen. Reszelt sajttal megszórjuk és kb. 10 percig sütjük 200 fokon, majd magasabb hőfokon légkeverésre kapcsolva kb. 2 perc alatt rápirítjuk a sajtot a tetejére.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése