Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. március 24., kedd

Paprikás krumpli kolbásszal

Hozzávalók:

1 kg burgonya
1 db vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom

bors
2 kiskanál pirospaprika
2 teáskanál ételízesítő
15 dkg száraz kolbász


(nagyobb képért katt)


Egy magyar klasszikus, ami mindig bejön! Az egészben a krumpli megpucolása  a leghosszabb folyamat, így érdemes azzal kezdeni. Megmossuk, karikákra vágjuk, és szépen vízben félretesszük. A hagymát meghámozzuk és felkockázzuk. Kevés olajon egy lábasban elkezdjük pirítani, mikor már üveges, akkor rádobjuk a paprikát és paradicsomot és pár percig együtt pároljuk őket. Ha már kellőképpen szétestek, puhák, akkor sózzuk és borsozzuk, fűszerezzük, majd kb. fél pohár vizet öntünk rá, hogy nehogy leégjen. A lábast félrehúzzuk a gázról és jöhet a 2 kiskanál pirospaprika, majd ha szétkevertük azonnal felengedjük 2 dl vízzel, a paprika hamar keserű lesz! Ha szépen elkevertük, akkor rádobjuk a krumplit, természetesen víz nélkül. Ha úgy látjuk, hogy kevés rajta a víz, akkor még utána öntjük. akkor jó, ha nem teljesen, csak majdnem fedi el a víz a krumplit. Fedő alatt közepes lángon elkezdjük főzni. Közben felszeleteljük a kolbászt, majd azt is rádobjuk és fedő alatt tovább főzzük őket legalább 10 perc alatt. Krumpli függő, hogy mikorra puhul meg, de kb. 15-20 perc alatt készre főzzük. Mi úgy szeretjük, ha több a leve, így jó mártogatós is van alatta. Természetesen a savanyúság a legjobb barátja a paprikás krumplinak.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése