25 dkg háztartási keksz
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj
Késhegynyi mézeskalács fűszerkeverék
A krém:
25 dkg mascarpone sajt
1 db natúr activia
1 tojás
15 dkg cukor
(nagyobb képért katt)
Az örök klasszikus, egyszerű sajttorta. Ami nem túl édes, nem is rámenős, semmi zselé, hab vagy gyümölcs. Csak a sajt és a fűszeres tészta. A történet sem túl bonyolult. Veszünk egy csomag egyszerű natúr háztartási kekszet, ráterítünk egy konyharuhát félbehajtva, és a klopfolónkkal óvatosan de erősen rászorítva apró darabokra törjük. Nem kell, hogy teljesen porrá menjen. Felolvasztjuk teljesen a vajat, hozzáadjuk a kekszet, a mézeskalács fűszerkeveréket és a vaníliás cukrot és jól összekeverjük. Akkor jó, ha mintha tészta lenne, nagyjából összeáll. Ha kell, még kevés vajat tehetünk hozzá. Ezt a masszát egy kisebb tortaformába lapogatjuk, úgy, hogy legyen széle is, feltűrjük a forma oldalába.
A mascarponét egy tálban összekeverjük a natúr Activiával, a cukorral és a tojással, majd mehet a keksz tetejére. Forró, 200 fokos sütőben, kb. 30 perc alatt sül meg, de nagyon figyelmesen kell kezelni, tortaforma mérettől és sütőtől is függ. Ha már nem folyik a közepe és pirosodik a széle, levesszük a hőfokot 150 fokra, és még így is szárítjuk pár percet. Végül kivesszük és hűlni hagyjuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése