4 db banán
10 dkg liszt
fél pohár víz
pici só
1 citrom
pici gyömbér
2 evőkanál cukor
(nagyobb képért katt)
Amilyen egyszerű, annyira nagyszerű a sült banán. A keleti konyha jellemzője, ők pedig tudnak valamit.
Csak vesszük a banánokat, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk, majd még harmadoljuk is. Az így kapott banándarabokat egy tálban cukrozzuk és a citrom levével meglocsoljuk. Míg pihennek egy kicsit, érnek az ízek, addig elkészítjük a panírt: a lisztet bekeverjük a vízzel, sózzuk, és belereszeljük a citrom héját, valamint a gyömbért is. Egyenletes, sima tésztává keverjük. Ha kész, a banánokat beletesszük a panírmasszába - lehet egyszerre is - jól összekeverjük őket, és közben egy mély serpenyőben, vagy wokban bő olajat forrósítunk. kb. 5 percig sütjük az egyik oldalt, majd a másik oldalt elég lesz 1-2 percig. Szalvétára vesszük ki őket, hogy az olaj lecsöpögjön. Még melegen fogyasztandó!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése