30 dkg brokkoli
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
petrezselyem zöldje
5 dkg fetasajt
(nagyobb képért katt)
Krémes finomság, a fetasajt pedig megkoronázza, és persze hamar készül. A brokkolit forró sós vízbe dobom, és puhára, már már szét főzöm, nekem ez kb. 20 perc alatt megtörtént. Ha már szétmennek a rózsái, akkor az igazi. Bár lehetne turmixgéppel pépessé készíteni, én most azt választottam, hogy legyen ami szétment benne de legyen ami még egészben maradt. Így amikor úgy láttam, hogy a brokkoli "feje" eltűnt, akkor lejjebb vettem a gázt és egy pohárban elkevertem a tejfölt a liszttel, a brokkoli levéből kivettem rá kb. 0,5 dl-t és azzal jó krémessé kevertem. Ezután ezt a leveshez adtam , jól összekavartam, és azonnal lekapcsoltam a gázt.
A fetasajtot kockákra vágtam és ezzel tálaltam. Hihetetlen finom együtt!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése