1 doboz rukkola
nagy csokor petrezselyem levél
1 tejföl
1 natúr joghurt (Activia)
só
kevés citrom lé
(nagyobb képért katt)
Egy markáns ízű, zamatos saláta, igazi tavaszváró hangulat! A rukkola önmagában is egy erős ízű zöldsaláta, személy szerint nagyon kedvelem minden formában, ahogy a petrezselyem is a maga egyszerűségével igazi ízbomba. A kettő együtt, hmm.
A rukkolát megmosom, óvatosan megnyomkodom a víztől, és nagyjából felaprítom, nem túl apróra. De ügyeljünk, ne szorítsuk, erősen ne nyomkodjuk, hogy roppanós tudjon maradni. A petrezselymet is megmosom és vele nem kell finomkodni, apróra is felvághatjuk, a jó íze a lényeg. A tejfölt és a joghurtot összeöntöm egy salátástálba, és ízesítem sóval, citromlével. Majd hozzáteszem a rukkolát és a petrezselymet. Kész is. Ha esetleg van otthon bármilyen sült hús, nagyszerű kísérője lehet. De ha csak egy egyszerű pirítóst, melegszendvicset készítünk hozzá, az is kitűnő lesz.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése