Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. március 17., kedd

Narancsos brownie

Hozzávalók:

20 dkg étcsokoládé 
10 dkg vaj
4 tojás 
30 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 narancs héja és leve
15 dkg liszt


(nagyobb képért katt)


Amikor a csoki és a narancs találkoznak, és csodálatos ízben teljesednek ki. Hát erről a sütiről úgy általában is csak nagy szavakkal tudok írni. Amikor forrón kivesszük és felszeljük. Amikor az egész ház illatozik tőle. Nem ragozom tovább, nekem ez mennyei. :) 

Veszek egy lábast, és kockákra darabolom a csokit, hozzáadom a vajat, 2 evőkanál hideg vizet és lassan, ügyelve hogy meg ne égjen, legkisebb karikán, takarékon, folyamatos kevergetés mellett folyékonnyá olvasztom. Ha kész, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a narancs reszelt héját és levét, valamint a tojást és egy kézi habverő segítségével habosra keverjük. Végül jöhet a liszt amivel szintén simára keverjük. Egy kisebb, kb. 10x20 cm-es tepsiben 180 fokon kb. 18-20 percig sütjük. Akkor jó, ha a tűpróbán még a belseje kissé nedves. Forrón, fagyival az igazi.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése