Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. március 17., kedd

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:

60 dkg sertés comb
1 fej fokhagyma
2 fej vöröshagyma

bors
1 evőkanál ételízesítő
2 teáskanálnyi őrölt kömény
olaj
1 paprika
1 paradicsom


(nagyobb képért katt)


Sült krumpli, fokhagymás sertés hús, savanyúság. Ez a magyar gyros, legalábbis szerintem. 
A húst megmosom, közepes kockákra vágom, hideg vízben állni hagyom, addig meghámozom és apróra vágom a hagymát és kb. fél dl olajon üvegesre párolom. Meghámozom a fokhagymát is és több mint a felét már most rászeletelem a vöröshagymára, rádobok egy paprikát és egy paradicsomot és lassú tűzön folyamatos felügyelet mellett hagyom őket összeérni. Ha nagyon sülnének, fél deci vizet rájuk öntünk, és jöhetnek a só, bors, ételízesítő, kömény. Fedő alatt közepes lángon néhány percig pároljuk és ezután bedobjuk a vízből kiszedett húst. Itt adjuk hozzá a maradék fokhagymákat, egészben. Felöntjük egy pohár vízzel, ne legyen túl sok, tehát kb. majdnem lepje el a víz a húst, de mégis a tetejük kinn legyen a vízből. Fedő alatt, kiskarikán, lassú tűzön időnkénti ellenőrzés, kevergetés mellett szép lassan puhára főzzük. ha úgy látjuk, hogy nagyon elfőtt a víz de a hús még nagyon nem puha, utána öntünk még egy fél pohár vizet, de nem egyszerre, hanem mindig egy keveset. Akkor lesz jó, amikor zsírjára sül, vagyis elpárolog a víz és a hús jó puha, omlós. Ez kb. a pörkölttel azonos főzési időt jelent, tehát 1,5 -2 óra. Kockára vágott pirított burgonya és savanyúság illik hozzá.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése