Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. március 19., csütörtök

Magyaros sárgaborsóleves

Hozzávalók:

25 dkg sárgaborsó
1 db vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
babérlevél
őrölt kömény

olaj
15 dkg száraz kolbász


(nagyobb képért katt)

Jó kis sűrű leves bármilyen napra. Tartalmas, akár önállóan is megállja a helyét vacsoraként, főleg, hogy pár karika kolbásszal van turbózva. :) 
A sárgaborsót megmosom, és ha van idő pár órára be lehet áztatni. Jelen esetben nekem nem volt időm, így mosás után a babér, kömény, só és a fokhagyma társaságában egyenesen egy lábasba és fel a gázra került, ahol lassan, közepes hőfokon, lefedve kezdtem el főzni. Kb. 1 órán át így lassan főztem, kb. annyi vízzel, hogy nem csak ellepje, hanem egy ujjnyi vastagon még legyen felette víz. Közben a vöröshagymát megpucolom, apróra vágom és a szeletelt kolbásszal egy lábasban kb. 10-15 percig sütöm. Ha kész, kicsukom a gázt és egy mokkáskanálnyi pirospaprikát teszek még rá. Ha a borsó megfőtt, de nem ment még szét pépessé, akkor szépen ráöntöm a kolbászt a főtt borsóra, és ha úgy látjuk, hogy túl sűrű, akkor még öntünk hozzá ízlés szerint vizet, ügyelve arra, hogy ne legyen túl vizes. Felfőzzük őket, és kész is.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése