Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. március 12., csütörtök

Fehérboros sajtkrémleves

Hozzávalók:

1 dl édes fehérbor
4 dl víz
2 db tömlős sajt
2 szál újhagyma
15 dkg gouda sajt
1 db leveskocka
őrölt bors
olívaolaj

(nagyobb képért katt)


A világ legegyszerűbb sajtlevese! Az újhagymát megmosom, felkarikázom. 2-3 evőkanál olívaolajat felforrósítok, rádobom a felkarikázott hagymának a fehér részeit, a zöldeket elteszem tálalni. Kb. 1-2 percig sütöm a hagymákat az olajon, majd jöhet a bor. Ezzel további pár percig párolom, közepes lángon. Közben dobom rá a leveskockát, frissen őrölt fekete borsot, és jöhet a tömlős sajt is. Kevés vízzel, kb. 1 decivel engedjük fel, nehogy égjen. Ezeket jól összefőzöm, krémessé, egyenletes állagúvá. Ha nagyon darabos a sajt, habverővel segíteni kell rajta, hogy krémes, sima legyen. Hozzáadjuk a reszelt sajt majdnem egészét, keveset hagyunk tálalni. Ezeket ha jól összeállnak krémessé, akkor jöhet hozzá a 3 dl víz. Felfőzzük, kóstoljuk, ha kell sózzuk és tálaljuk a reszelt sajttal, és hagymakarikával.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése