Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. március 7., szombat

Diós-mákos keksz

Hozzávalók:

15 dkg vaj
fél bögre cukor
1 bögre dió
1 bögre liszt
fél bögre mák
1 tojás
1 narancs reszelt héja
mokkás kanál sütőpor
mokkás kanál szódabikarbóna


(nagyobb képért katt)

Abbahagyhatatlan gyors finomság, és nagyon hamar elkészül! Reggel kávéval, este egy pohár tejjel. A mák darálás nélkül megy bele, és pont ezért jó, mert izgalmasan roppan ha ráharapunk.
A vajat óvatosan meglangyosítjuk, épp hogy csak olvadjon. Hozzáadjuk a tojást, reszelt narancshéjat, a cukrot, a diót, mákot, a sütőport és a szódabikarbónát. Jól elkeverjük őket és jöhet a liszt. Ha túl ragacsosnak látjuk a masszát, még 1-2 evőkanál lisztet adhatunk hozzá. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és sütőpapírral borított tepsibe helyezzük az egy teáskanál segítségével formázott golyókat. Sütési idő 10-15 perc, de a legjobb, ha 10 perc után ellenőrizzük, nehogy túl süljön, kb. a 13 percnél már biztosan lejjebb lehet venni a hőfokot, kb. 100 fokra. Kivéve porcukorral szórjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése