Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. március 9., hétfő

Csicseriborsó leves magyarosan

Hozzávalók:

25 dkg csicseriborsó
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa gyökere és szára
2 db burgonya
1 db vöröshagyma

bors
ételízesítő
pirospaprika
pici kömény


(nagyobb képért katt)


Annyit hallottam már a csicseriborsóról, hogy elérkezett a pillanat, bevezetni a konyhámba. A babféléket, borsókat eléggé szereti a családom, gondoltam a csicseriborsóval is jó barátok leszünk. Így már meg sem lepődtem, mikor olvastam, hogy a csicseriborsónak is egy éjszakát illik áznia, mielőtt feltesszük főni, de ez is belefér. Ahogy az a babbal is szokott nálunk történni, a csicseriborsó is nagyon kapós, megfőtt, de még ízesítés nélküli állapotában. A lányom pl. kimondottan szereti :)
Miután előző este már beáztattam a csicseriborsót, így másnap már csak kb. 1 órán át kellett sós vízben, lassú tűzön puhára főzni. Eközben egy másik edényben mintha zöldséglevest főznénk, sőt, kimondottan gulyást, feltesszük kevés olajon az apróra vágott hagymát, majd ha megpuhult rákarikázzuk a répákat, és pár percig kevergetve sütjük, pároljuk őket. Sózzuk, borsozzuk, pici vízzel felöntjük, hogy ne égjen meg, majd jön a kömény és a pirospaprika. Jól átkeverjük és felöntjük 3 dl vízzel. Fedő alatt félpuhára főzzük, majd ekkor bedobjuk a kockára vágott burgonyát és egy csokor petrezselyem levelet, ekkor felöntjük még annyi vízzel amennyi levest szeretnénk a végén, és kész puhára főzzük. Ha minden megfőtt, jöhet a csicseriborsó, amivel összesen kb. 5 percet főzzük, hogy az ízek teljesedjenek, majd tálalható is. Nagyon finom, tartalmas, laktató étel.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése