Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. március 16., hétfő

Wokban sütött tavaszi csirke reteksalátával

Hozzávalók:

30 dkg csirkemell
2 db közepes répa
5 dkg vaj
fél deci olívaolaj
1 evőkanál lenmag

feketebors frissen őrölve
1 fej lilahagyma

reteksaláta:
1 db kisebb jégcsapretek
1 szál újhagyma
5 evőkanál majonéz
1 pohár natúr joghurt (activia)
pici só


(nagyobb képért katt)


Tavaszi gyors, könnyű és zamatos, a saláta pedig igazi roppanós és friss eledel. A wokban készült ételek gyorsan készülnek, és igazán illatosak ahogy együtt tudnak párolódni. 
A csirkemellet megmosom, ha van idő, akkor még hideg vízben ázni hagyom, majd apró kockákra vágom. A wokba (nyugodtan lehet serpenyő is) beleöntöm a fél deci olívát, és hevíteni kezdem. Ha elég meleg, rádobom a csirkemellet, majd még hozzáadom a vajat is. Közepes lángon hagyom őket együtt párolódni. Pár perc múlva rászórom a lenmagot, sózom és borsozom, majd fedő alatt kb. 10 percig párolom. ha nagyon kevés lenne a zsiradék és égne lefelé, akkor vagy egy kevés vajat, vagy kevés vizet öntünk rá. Ha nagyjából a hús már megpuhult, rákarikázom a répát, és további 10 percig, illetve míg a hús át nem sül, készre sütöm őket együtt. Ha a sárgarépa nem sülne meg teljesen, nem baj, annál több vitamin marad benne, sőt az a cél hogy még ropogós és friss maradjon, ne puhuljon meg teljesen.
Közben mosok és darabolok egy jégsalátát, ez lesz a tányéron alul, a salátaágy. A retket megmosom, meghámozom, és apró kockákra darabolom. Hozzáadom a joghurtot, majonézt, sózom és hozzákarikázom az újhagymát. ha a hús közben megpirult a répával, a gázt kicsukom, és a lila hagymát vékony szeletekre vágva hozzákeverem. Ez így frissen lesz az igazi. 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése