Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. február 3., kedd

Tejberizs

Hozzávalók:

15 dkg rizs
5 dl tej
1 szép darab fahéj
pár szem szegfűszeg
1 dl víz
4 evőkanál cukor
pici sót


(nagyobb képért katt)


Maradjunk az egyszerű dolgoknál. Semmi extra. Csak egy hamar gyors desszert, főleg ha gyerekek jönnek vendégségbe hozzánk. Ezzel nem lehet mellé fogni, szereti mindenki! 
Egyedül a leégéstől kell tartani, ezért fontos a folyamatos kevergetés. Először is feltesszük a lábasunkba forrni az 1 dl tejet. Ha felfőtt, jöhet bele a tej, hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, pici sót. Ismét várunk, figyelünk, nehogy a tej kifusson. Ha elkezd főni, gyors levesszük takarékra, majd jöhet a rizs. Folyamatos kevergetés közben, félig lefedve puhára főzzük, és a végén adjuk hozzá a cukrot, mert attól is csak jobban leég. Kb. 20 perc alatt készre fő, és lehet tálalni. Van aki fahéjjal, vagy nutellával, vagy csak sima kakaóval szereti.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése