Kb. 8 szelet sertés tarja szelet
2 fej vöröshagyma
5-6 cikk fokhagyma
1 paradicsom
1 paprika
pici só
feketebors
Ételízesítő
2 dl olaj
1 dl víz
25 dkg savanyú káposzta
(nagyobb képért katt)
Itt egy omlós, puha tarja szelet, nálam ez gyakori vendég a konyhámban, főleg azért is, mivel Apukámnak hála, bőven el vagyok látva sertéshússal is... (egyenesen szatmárból, természetesen) :)
Mellesleg ez egy nagyon hálás vendégváró étel.
A tarja szeleteket mossuk, ha egészben kaptuk, akkor ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Egy tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk őket, majd jöhet rá a pici só, frissen őrölt bors, ételízesítő. Egészbe helyezem el mellettük a paprikát és paradicsomot, majd 4felé vágom a hagymát és véletlenszerűen a húsra dobom, a fokhagymát pucolom és kb. félbevágva egyenletesen rászórom a husikra. Jöhet rá az olaj, a víz, és alufólia alatt kb. 1 órán át 200 fokon jó puhára sütöm. Ekkor leveszem a fóliát és anélkül pirosra sütöm, még kb. 20 perc alatt. Nem kell megijedni, jó sötét lesz a színe, ha megsül.
Eközben a savanyú káposztát kevés levében, fedő alatt felteszem párolni, kb. 20 perc alatt lesz kész ez. Folyamatosan kevergetni kell, és ha igényli pici levét még önthetünk alá, nehogy égjen.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése