Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. február 4., szerda

Lencse leves

Hozzávalók:

10 dkg lencse
1 sárgarépa
1 petrezselyem gyökér és levél

bors
őrölt kömény
1 hagyma


(nagyobb képért katt)

Ha már unjuk a főzeléket, de kedveljük a lencsét, itt egy remek leves. Kedvünkre variálhatjuk mindenféle zöldséggel, nálunk a répa miatt ebben a formában a gyerek is szívesebben kanalazza. A lencsét megmossuk alaposan és feltesszük főni sóval és egy teáskanál őrölt kömény társaságában. Kb. 30 percig közepes lángon, félig lefedve, néha megkavarva főzzük, ügyeljünk, ha elfőtte a levét, akkor pótoljuk. Majd kb. 30 perc után felöntjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk, és a megpucolt, feldarabolt zöldségeket is rádobjuk. Ezekkel együtt készre főzzük. 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése