Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. február 10., kedd

Puncsos gyümölcsleves

Hozzávalók:

1 üveg meggybefőtt
fél üveg körtebefőtt
fél üveg barackbefőtt
1 teáskanálnyi egész fahéj
4-5 szem szegfűszeg
pici só
5 evőkanál cukor
1 db puncs pundincspor
3 dl tej


(nagyobb képért katt)

A gyümölcsleves örök klasszikus. Minden otthonban megfordul, vagy így, vagy úgy, örök vendég. Mióta gyerekem van, meg kellett tanulnom, hogy kb. bármilyen gyümölcsből lehet levest főzni. És ha egyszer rátalálunk az igazi ízére, akkor nincs megállás, jönnek a különböző szezonális ízek, fűszerek, gyümölcsök, és a lehetőségek végtelen tárháza. 
A hagyományos alapból indultam ki, miszerint az itthon található gyümölcsbefőttekből (amit szorgos anyukám készít egész nyáron, rengeteget), sosem hagyom ki a fahéjat és a szegfűszeget, de valami újat szerettem volna, így jött a puncs a képbe. 
Veszek egy közepes fazekat, amibe beleöntögetem a befőtteket, levével együtt. Hozzáadom a fahéjat és a szegfűszeget, csipetnyi sót, egy citromkarikát, a cukrot és kb. 3 dl vizet. Ezeket felfőzöm, s közben a pudingport 1 dl tejjel csomómentesre keverek. Ha felfőtt a gyümölcs, takarékra veszem a gázt és folytonos kevergetés mellett szépen hozzáadom a pudingport. Jól elkeverem, és pár másodperc múlva felöntöm a többi tejjel, és ismét csak pár másodperc után, nehogy összemenjen, a gázt lekapcsolom. Személy szerint sűrűn szeretem, ha valakinek úgy tettszik, lehet még tejet adni hozzá.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése