8 db közepes burgonya
2 db virsli
8 szelet paprikás szalámi/kolbász
3 db tojás
ételízesítő
2 dl víz
1 pohár tejföl
(nagyobb képért katt)
A hagyományos rakott krumpli ízei, kicsit másképpen, kicsit talán könnyebben, gyorsabban. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, majd kb. fél centi vastag ék-et vagdosunk rájuk egy éles késsel. Ha csak simán bevágjuk, nem teljesen jó, mert nehezen fér közé a virsli és a tojás. Ha mindegyik krumplira vágtunk 3-4 hasadékot, akkor egy tepsibe sorakoztatjuk őket és egy evőkanál ételízesítőt szétszórunk rajtuk. Mellé is mehet, mivel felöntjük a 2 dl vízzel, amiben alufóliával letakarva, 200 fokos sütőben kb. 25 percig pároljuk. Addig megfőzzük a tojásokat, felkarikázzuk a virsliket. Ha a krumpli elég puha, kivesszük a tepsit és mindegyik hasadékot megtöltünk kedvünkre virslivel, szalámival vagy kolbásszal, és a szeletelt főtt tojással. Mindegyik krumplira teszünk egy-egy kanálnyi tejfölt és alufólia nélkül további 10-15 percig visszatesszük a sütőbe, 190 fokon készre sütjük.
Jó étvágyat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése