6 db nagyobb tojás
2 evőkanál vaj
3 evőkanál majonéz
pici só
(nagyobb képért katt)
Annak idején még az általános iskolám menzáján délután uzsonnára kaptunk ilyet, vagy hasonlót, és imádtam. Azt az ízt azóta se tudtam még előállítani, csak egy egyszerűbb, gyorsabb verziót, amit hamar el lehet készíteni, és szintén imádom. :)
A tojásokat bő vízben feltesszük főzni, egy nagy kanál só társaságában, hogy könnyebben tudjuk majd a héját lepucolni. Kb. 10 perc forrás után leöntjük a forró vizet róla és hideget engedünk rá, hogy hűljön. Ezután megpucoljuk, és egy kisebb tálban egyszerűen egy villával jól összetörjük, hozzákavarjuk a vajat, és a majonézt, majd megsózzuk picit. Ez egy alaprecept, lehet ezt akármivel turbózni, kakukkfűvel, vagy rozmaringgal, borssal vagy akár ha van újhagymakarikákkal, itt nekem most egy rendhagyó, újító ötletem támadt, a vöröshagyma csíra - Isteni! Kóstoljátok meg!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése