5-6 db közepes burgonya
1 tojás
2-3 evőkanál liszt
pici só
1 teáskanál ételízesítő
pici fekete bors
(nagyobb képért katt)
Lapcsánka-tócsni-macok, Magyarország minden táján másként nevezik, de mekkora kaja! Pillanatok alatt összedobható, és ha sütőben sütjük, nem csorog rajta az olaj sem. Részemről jöhet, mindig kombinálom valamivel, attól függ, milyen zöldség van itthon. Jelen pillanatban a hagyma csírára szoktam rá, nagyszerű zamatos íze van, és mellesleg nagyon egészséges is.
Az alaprecept szerint hámozás, mosás után lereszeljük a burgonyákat, na nem a sajtreszelőn... Ezután ráütjük az egy tojást, ízesítjük és jól összekeverjük. A végén tettem hozzá a hagymacsírát, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, kanállal fél ujjnyi vastagra lapogattam. 180 fokon kb. 15-20 perc alatt sül meg, közben meg is forgathatjuk hogy mindkét oldala jó piros legyen. Jégsalátából és rukkolából készítettem hozzá egy remek salátát, és természetesen nem hiányozhat mellőle a tejföl sem.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése