4 db zsömle
25 dkg túró
3 evőkanál cukor
fél citrom leve és héja
1 tojás
1 db vaníliás cukor
4 evőkanál búzadara
1 pohár natúr joghurt
(nagyobb képért katt)
Semmi extra, csak egy kis egyszerűség. A túró szerintem mindenhogy finom, tartalmas és még egészséges is. Ha valaki szereti a gyömbért, pl. még azzal turbózhatja picit, de nekem most maga nemes egyszerűségével, pont így ízlett.
A zsömlék kalapját levágjuk, egy kanál segítségével kiszedjük a közepét, és előmelegített sütőben, 150 fokon kb. 5-10 percig ropogósra sütjük. Közben a túrót egy villával összetörjük, elkeverjük a cukorral, tojással, citrommal, vaníliás cukorral. Hozzáadunk egy natúr joghurtot, és a búzadarát, térfogatnövelőként. Ha megpirult a zsömle, kiszedjük, és a tölteléket 4 részre osztva mindegyik zsömlét megtöltjük. További 10 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése