Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. január 15., csütörtök

Borsófőzelék

Hozzávalók:

1 üveg zöldborsó konzerv
2 dl tej
3 evőkanál liszt
babérlevél 

cukor


(nagyobb képért katt)

A zöldborsó nálunk is kedvenc a gyerek szemében. Ha megkérdezem, mit főzzek, biztosan olyat kér a kislányom amiben van zöldborsó. Ezt a főzeléket is azért készítettem, mert épp gyerekek jöttek hozzánk, így gondoltam ezzel nem lesz gond, biztosan szeretni fogják. 
Egyébként pedig a borsófőzelék gyors is és finom is. A konzervet felnyitom, egy lábasba teszem, öntök hozzá annyi vizet, hogy kb. 1 ujjnyival magasabban legyen a vízállás mint a borsó. Dobok rá egy babérlevelet, és megsózom. Ha felforrt, a lisztet elkeverem kevés tejjel, hogy csomómentes legyen, majd hígitom még tejjel és egy szűrőkanál segítségével a csendes forrásban lévő borsóra teszem, folytonos kavargatás mellett. Ezután ha úgy látjuk, hogy nem elég sűrű, akkor készíthetünk még hasonló módon egy kevés lisztes tejet, majd legvégül hozzáadjuk a maradék tejet is.

Sült virsli, főtt tojás, vagy ha épp van, valamilyen hús, pörkölt is jó párja lehet. 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése