0,5 l tej
5 evőkanál búzadara
5 evőkanál cukor
fahéj
szegfűszeg
pici só
Vanillin cukor
Hosszú nap után, a hamar mit főzzek kérdés után, főleg ha hallja az ember kisgyereke, hát mi mást lehetne készíteni?? Télen nyilván többször előfordul, de nálunk bármikor nyáron is kedvenc. Ha sikerül szereznünk a képen is látható, nagyobb fahéj darabokat, amit egyébként a nagyáruházakban pár száz forintért lehet kapni, akkor főzzük őket össze.
Egy lábasban feltesszük főni a tejet, bedobjuk a fahéjat, a szegfűszeget, és folytonos figyelem mellett, várjuk hogy felforrjon. Ha elkezd habozni, és fel akar futni, akkor gyorsan takarékra vesszük a gázt és jöhet lassan, fokozatosan, kevergetve a búzadara, és a cukor. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett, szép sűrűre főzzük. Őrölt fahéjjal, esetleg kakaóval a tetején tálaljuk.
Jó étvágyat!
További desszert:
Mangó puding
6 dl sűrű mangólé
További desszert:
Mangó puding
Hozzávalók:
6 dl sűrű mangólé
1 vaníliás pudingpor
2 evőkanál cukor
(nagyobb képért katt)
A mangó. Igen. Valami káprázatosan zamatos, illatos és számomra túlzás nélkül, tökéletes ízű gyümölcs. Egy keleti étteremben találkoztam olyan formában a mangó krémmel, ami örökre megmarad bennem, mint ízélmény.
Innen jött az ötlet, hogy ezt az ízt valamilyen formában itthon is elő kell állítanom. Az egyik vezető rostos ital márkák között találtam mangó ízűt. Ezt én önmagában is nagyon kedvelem meginni, de az ebből készült puding is remek, és mondhatom bátran, hogy különleges is, kimondottan gyors desszert vendégség esetén pl.
No, ahogyan azt már tejjel készült pudinggal megszokhattuk, 5 dl mangó levet felteszünk forrni, és a maradék 1dl tejet csomómentesen elkeverjük a pudingporral. Amikor a mangó lé felforrt, akkor takarékra vesszük a hőfokot, és lassan hozzáadjuk a pudingos levet. Ha el kezd sűrűsödni jöhet hozzá a 2 evőkanál cukor.
Poharakba tesszük, és lehet melegen, de lehet hűtve is.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése