Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. január 22., csütörtök

Tárkonyos csirkeragu leves kelbimbóval

Hozzávalók:

Kb. 20 dkg csirkemell
1 db nagyobb sárgarépa
1 db petrezselyem
5-8 db kelbimbó
1 evőkanál vaj

feketebors
2 teáskanál tárkony
2 evőkanál tejföl


(nagyobb képért katt)


Egy jó meleg, tárkonyos, selymes leves. Hideg téli napokon éppen jól jön, mellesleg a kelbimbó és a hús miatt tartalmas is. A kelbimbó nagyszerű dolog, édes, friss íze miatt kedvelhetjük. Aki a káposztát, esetleg a kelkáposztát nem szereti, annak ajánlom a kelbimbót, mert sokkal édesebb, még a gyerekek is szívesebben fogadják.

A csirkemellet megmosom, és kisebb kockákra aprítom. A vajat egy fazékban megolvasztom, és beleborítom a csirkehúst. Sózom, borsozom, és jól megpirítom. Ezután a megpucolt és felszeletelt sárgarépát, petrezselymet is hozzáadom, majd felöntöm kb. fél dl vízzel. Rászórom a tárkonyt, és fedő alatt folytonos ellenőrzés mellett 5-10 percig párolom. Ha félig-meddig megpuhultak a zöldségek, felöntjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk, kb. fél literrel, és magasabb lángon összeforraljuk. Ekkor jöhet bele a kelbimbó amivel szintén fedő alatt lassú tűzön pároljuk. Akkor lesz kész ha minden alkotóelem puhára főtt. 
Végén kóstoljuk, ha igényli, még pótoljuk ízesítővel, tárkonnyal.

Tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése